Voorbij gaan aan je eigen behoeftes

Voorbij gaan aan je eigen behoeftes en verdriet daarmee blokkeer je jezelf. Met name vrouwen zijn hier goed in, hun eigen behoeftes aan de kant zetten en ook hun verdriet niet laten zien. Altijd maar doorgaan en zorgen dat anderen het aan niets ontbreekt. Het zit ook nog steeds in de oergenen van een vrouw, het zorgen voor en ook alles willen regelen.

Gelukkig komen we er steeds meer van terug en zijn vrouwen milder voor zichzelf aan het worden. Vroeger was het iets wat niet hoorde als vrouw naar je eigen behoeftes te kijken, je was huisvrouw, je was moeder, je was een partner, dat waren je hoofdtaken, je wist niet beter. Je ging door en door en als je een keer er iets over wilde zeggen, dan werd dat afgedaan of niet naar geluisterd.

Voorbij gaan aan je eigen behoeftes en verdriet, daarmee blokkeer je je energiebanen, die stromen niet meer lekker door je lichaam. Dat blokkeren dat voel je, je gaat draaien op een automatische piloot, je wilt alle ballen in de lucht blijven houden. Je merkt het ook als de wekker gaat, vroeg in de ochtend, je zou nog wel uren op je bed willen blijven liggen.

Maar dat kan niet en plichtsgetrouw als ze is, staat ze op, vaak voordat de rest van het gezin wakker wordt, dan heeft ze even tijd voor zichzelf om daarna mee te gaan in de hectiek van alledag. Een vrouw heeft ook behoeftes, lange tijd zijn deze genegeerd, en mochten vrouwen ze niet tonen. Ik begrijp niet hoe de vrouwen uit een vorige generatie dit vol hebben gehouden.

De vrouw van nu, in de moderne tijd, ook die heeft het heel erg druk, maar heeft meer escape mogelijkheden, die zijn vaak ook gelukkig mondiger en durven, na lang aarzelen en treuzelen vaak, toch wel hun behoeftes kenbaar te maken. Het is de hoogste tijd daarvoor, want als je je eigen behoeftes negeert, dan doe je jezelf in alles te kort.

Ook voor mannen is er veel veranderd in vergelijking tot vroeger. Een man mocht zijn emoties niet tonen, die moest doorgaan, die kon in feite dus ook zijn behoeftes niet tonen. Dat werd gezien als zwak. Veel vrouwen die contact zoeken met een consulent op een spirituele hulplijn hebben een man getroffen die geen prater is, die wegduikt zodra ze over emoties begint. We zijn er dus nog niet, maar we gaan wel de goede kant op.

Het wordt tijd dat de mens mag leren zichzelf te zijn en zijn behoeftes kenbaar mag maken. Eigenlijk zou iedereen elke week voor zichzelf, al is het maar vijf minuten, de balans voor zichzelf op moeten maken, of de afgelopen week al zijn behoeftes zijn vervuld. Die kun je overigens nooit door een ander laten vervullen, dat is een taak voor ieder voor zich.

Wel kun je met je partner samen kijken of jullie elkaar behoeftes kennen, ze naar elkaar uitspreken en er rekening mee houden, daarmee zeg je ook tegen elkaar. Je bent mij dierbaar, ik heb iets voor je over, ik doe dat graag voor jou, rekening houden met je behoeftes. Een van de kerntaken om een relatie tot een succes te maken.

Dan moet je er wel samen voor openstaan om dit bespreekbaar te maken, wat eigenlijk de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn, helaas in de praktijk werkt dit nog niet zo. Door je eigen behoeftes te leren onderkennen, ga je ze ook gemakkelijker uitspreken. Je laat zien er mee, ik tel mee, ik vind mijzelf belangrijk, ik verdien een fijn leven. Dit vinden velen nog best heel moeilijk.

Voorkom dat je blokkeert en je energie stopt met stromen. Chat met een van de mediums van Medium chat 4all, die staan klaar jou te helpen je behoeftes te onderkennen en ze te gaan uiten.

Medium Claire
 
Datum: 21-05-'19

Terug naar overzicht