Doorzie de waarde van een ander

Doorzie de waarde van een ander, dan weet je wat je aan de ander hebt. De waarde die jij aan jezelf geeft, bepaalt hoeveel waarde je aan een ander geeft. Heb je weinig eigenwaarde, vind je al snel een ander meer waard en ga je die op een voetstuk zetten.

Diegenen die zichzelf niet op waarde schatten, kijken naar anderen op. Als een partner de bocht omkomt, dan zijn ze direct van slag, zenuwachtig, wat zal die wel niet van mij vinden en waarom kiest deze voor mij!

Als je dit bij jezelf herkent, dan zegt dat iets over jezelf. Je eigenwaarde is te laag en moet aan worden gewerkt. Zolang jij jezelf de vraag blijft stellen, waarom kiest die ander voor mij, zet je de ander op een voetstuk en geef je die meer waarde dan jezelf.

Dit uit zich in onzeker gedrag, jezelf wegcijferen, jezelf inleveren, mooier maken dan je in werkelijkheid bent en bang zijn de ander kwijt te raken. Dat gaat gebeuren, en dat komt, omdat die ander misschien wel helemaal die waarde niet heeft die jij er aan hebt gehangen.

Maar die ander die voelt ook iets. Die voelt dat jij je in het begin, mooier, leuker, spontaner hebt voorgedaan dan dat je nu bent en begint daar op af te knappen. Van die hele leuke vrolijke vrouw, is na een half jaar niets meer overgebleven. Ze is voor haar partner van nul en geen waarde meer. Hij knapt er compleet op af, net of hij in een film terecht is gekomen en afvraagt of je goed bent in toneelspelen. Dat zal hij je niet zeggen, maar wel laten voelen. Want we vinden dat moeilijk om aan te geven naar een ander en vaak weten we ook niet eens wat er aan scheelt.

Deze man zal je snel verlaten, die wil niet iemand die zich mooier voordoet dan ze in werkelijkheid is. Het zegt ook iets over de waarde van deze man. Als hij zichzelf goed kende, zou hij weten van zichzelf dat ook hij zich mooier voor heeft gedaan dan hij in werkelijkheid is.

Wat is het gevolg als je geen waarde aan jezelf geeft, dat relaties je telkens weer zullen ontglippen. Maar ook de verkeerde mannen zult blijven treffen. Je wilt een man waar je tegen op kan kijken, en als je die tegenkomt, ben je met deze man al getrouwd, voordat je hem hebt leren kennen. Dan kunne nbeiden van hun voetstuk vallen, dan komen ze er beiden achter dat ze toneel hebben gespeeld.

Nou ja, niet direct, daar moeten ze eerst nog een paar keer voor flink hun neus stoten, willen ze dit gaan inzien. Beiden gaan voorbij aan een waarde, hun eigen waarde. Ze hebben of zichzelf te veel waarde gegeven, of te weinig. Het is dus heel verstandig eerst jezelf waarde te geven en dan pas een relatie aan te gaan. Want als je jezelf op waarde schat, heb je in de gaten of de ander een waarde heeft en voor jou de juiste waarde heeft.

Als we onszelf van onschatbare vinden, kunnen we de juiste partner gaan treffen. Dan hebben we in de gaten of de ander zich ook op de juiste waarde schat en zal de relatie op een fijne manier ingevuld gaan worden.

Beiden hechten immers waarde aan hun eigen leven, aan zichzelf en vanuit die waarde zul je ook in een relatie er voor zorgen dat je die waarde blijft behouden. Daar vloeit een bepaalde omgang met elkaar uit, die de relatie in stand zal gaan houden.

Eigenwaarde is dus erg belangrijk om te hebben, wil je een relatie kunnen starten. Als je nog eigenwaarde mist, is een goed gesprek op zijn plaats met een medium of paragnost. Je kunt met ze chatten op Medium chat 4 all. Je doet er echt je voordeel mee.

Medium Claire
 
Datum: 26-05-'19

Terug naar overzicht