Ik probeer een aardig mens te zijn

Ik probeer een aardig mens te zijn, maar mijn mond werkt niet altijd mee. En daar sta je dan, je wilt aardig zijn en aardig gevonden worden, dat wil eigenlijk ieder mens, want dan denken we dat anderen dat ook naar ons zullen zijn. Maar zo werkt het in het leven niet.

Aardig zijn, kan een mens alleen maar zijn, als die vanuit zijn omgeving daar positief in wordt gestimuleerd. En zichzelf aardig vindt en met name dat laatste dat missen we vaak. Voelt een mens dat niet, kun je nog steeds het proberen aardig te zijn, maar je woorden verraden je en niet alleen die woorden, ook je lichaamstaal, de klank waarmee je de woorden uitspreekt.

De ander heeft het door, die hoort jouw woorden wel, maar hoort en ziet ook nog iets anders. Dat jij op dat moment helemaal niet aardig bent en reageert daarop. Hopelijk geeft die ander het aan wat die ervaart, maar vaak genoeg gebeurt dat helaas niet.

Dan duiken twee mensen weg, in hun schulp en maken we datgene wat we hebben meegemaakt bespreekbaar met een ander en niet met elkaar. We hebben geen respect voor onszelf, kijken dan naar de ander, die is de boosdoener. We voelen er heel veel bij en dat zouden we moeten uitspreken naar elkaar, daar ligt de oplossing. Maar dat kun je alleen als je jezelf aardig vindt. Er zijn emoties aan te pas gekomen en die moeten er uit, dan maar het delen met iemand anders. Het zou zoveel beter zijn als we het bespreekbaar zouden maken met diegene die het betreft, maar de mens durft dat niet. Betrekt het op zichzelf, niet geleerd zichzelf op waarde te schatten, want dan kijk je anders naar zulke situaties. Mediums en paragnosten kunnen je dat wel leren gelukkig, er is altijd hoop.

Je valt door de mand, als je probeert aardig te zijn. Je kunt proberen wat je wilt, maar als je je op dat moment niet zo voelt, laat dan zien wat je wel voelt, want dan zeg je de woorden die je wilt zeggen.
Dat zou een hele normale benadering zijn en een hele logische. Wat de mens bezielt het niet te doen. Is angst hebben. Juist die angst zorgt er voor dat je aardig gevonden wilt worden en dus geforceerd aardig gaat doen, maar jezelf verraadt, omdat je mond niet wilt meewerken en de woorden die je uitspreekt tegenstrijdig zijn aan wat je diep van binnen zelf voelt.

Je maakt het jezelf onnodig ingewikkeld, je stopt jezelf helemaal vol met emoties, als irritaties, boosheid, walging, angst en je probeert lief te zijn. Zie je dat dat niet gaat werken zo. Een mens houdt dit lange tijd vol, er is ook veel ruimte in je lijf om die emoties allemaal een plek te geven.

Maar je lijf is geen vuilnisvat en die gaat een keer barsten en dan ligt alle rommel op straat. Is het niet vele malen beter dit voor te zijn en direct rommel te ruimen, als je het voelt. En dan niet de rommel bij die ander voor de voeten te gooien, dan ruim je het niet op, dan maak je het erger.

Rommel ruimen, betekent niet het verplaatsen en bij de ander te leggen. Rommel in jezelf op te ruimen betekent, aangeven dat je iets niet fijn vindt, dat je je rot voelt, dat je nu geen behoefte hebt er voor een ander te kunnen zijn. Daar moet je lef en durf voor hebben in eerste instantie, wat is het niet gek dat een mens dit niet durft.

Dat is het inderdaad, er wordt van ons wel verwacht dat we de rommel om ons heen direct opruimen, dat verlangen we van onszelf. Doen we ook niet altijd, maar op een gegeven moment wel, want je begint je er aan te irriteren, maar dat we in onszelf rommel aan het maken zijn, door aardig te willen zijn en diep van binnen dat niet zijn, dat zien we niet, dus ruimen we het ook niet op Dat zouden we wel doen als we onszelf aardig vinden..

Maar eerst moeten we door een proces heen. Een proces waarin anderen ons verlaten, anderen onaardig tegen ons worden. Dan zien we het nog niet, dan worden we eerst boos op de ander, onze woorden hebben een lading waar we de ander mee wegduwen. We laten nu in ieder geval onze boosheid zien. Maar onvoldoende om die lading die we in onszelf hebben opgestapeld los te laten.

Daar is iets anders voor nodig. Onszelf te vinden en te zijn, onszelf lief te hebben, dan zijn we aardig wanneer we dat ook daadwerkelijk zijn en de woorden komen dan vanzelf en niemand twijfelt aan die woorden. En je krijgt aardige woorden terug.

Medium Claire
 
Datum: 25-05-'19

Terug naar overzicht