Wat je niet hebt gezegd, heb je niet over gelogen

Wat je niet hebt gezegd, heb je niet over gelogen. Een uitspraak die mij altijd bij is gebleven, wat je niet hebt gezegd, heb je niet over gelogen. Toen ik de zin voor het eerst hoorde, was dat in een context waarvan ik toch echt de mening was toegedaan, dat je zoiets niet voor je kunt houden.

Vandaag iemand op de chat, die niet goed meer wist of ze de relatie met haar huidige vriend voort zou moeten zetten ja of nee. Ze waren nu al een paar jaar bij elkaar en niet zo lang geleden, had hij haar op de hoogte gesteld, dat toen hij haar leerde kennen, er ook nog iemand anders in zijn leven was en al was dat maar even, deze vrouw was ook in die korte periode van samenzijn zwanger geworden, dus hij was ook vader.

Maar ze moest zich geen zorgen maken, want echt contact met deze vrouw onderhield hij niet meer. Plompverloren werd haar dit medegedeeld en ze was ten einde raad. Hij doet het nog steeds af als, is niet belangrijk en we zijn toch samen, dan is alles toch goed! Maar zij vindt het zo niet meer goed, ze is het vertrouwen compleet kwijtgeraakt en vraagt om raad op de chat van Mediumchat4all.

Dit is een typisch gevalletje van, wat je niet hebt gezegd, daar heb je niet over gelogen en ach, wat niet weet wat niet deert en zo erg is het allemaal niet toch. Ze kan er niet mee leven en terecht en heeft hem nu ook de deur gewezen, maar is dit wijs geweest en hoe voelt hij zich hier nu onder?

Dit is een hele wijze beslissing geweest van deze vrouw, als je kijkt hoe deze man er zelf mee omgaat en het schijnbaar de normaalste zaak van de wereld vindt, kun je je terdege afvragen hoe of deze man in elkaar steekt. Hoe serieus neemt hij de liefde, hoe serieus neemt hij haar en hoe serieus neemt hij zichzelf.

Daar is maar één antwoord op, niet, want daar is de liefde van een ander te kwetsbaar en kostbaar voor. In sommige situaties kun je soms maar beter je mond houden, dat kan wijs zijn, maar als het over zulke belangrijke issues gaat en je vindt het normaal dat er dan ook nog een andere vrouw in het spel is, dan ga je ver je boekje te buiten.

Dan begrijp je niet goed wat het woord eerlijkheid inhoudt en ga je wel erg gemakkelijk om met diegene die jou vertrouwen schenkt. Al chattend zag de vrouw in, waarom ze zo resoluut hem de deur had gewezen, ze begreep dat hij misbruik had gemaakt van haar vertrouwen. Ze was er zo van in de war geraakt, dat ze wel in de gaten had dat ze zeer onzeker was geworden in alles, maar nog niet bewust van geweest dat hij de veroorzaker was van deze onzekerheid en haar vertrouwen was geschaad.

Ze was blij met de chat op Mediumchat4all, te meer dat ze nu inzag dat ze deze man nooit meer zou kunnen vertrouwen. In eerste instantie gingen al haar vragen over hem, of hij spijt zou krijgen van het gebeuren, of hij nog contact op zou nemen met haar. Of hij echt wel van haar hield. Toen ik, als medium aangaf dat al deze vragen niet van enig relevant belang waren en ze hiermee compleet voorbij ging aan zichzelf, toen begreep ze het.

Toen zag ze in waar ze mee bezig was. Ze wilde hem met haar hart dolgraag terug en dat is heel logisch, maar toen ik aangaf dat zij ook meetelde en al zou hij haar smeken, al zou hij hemel en aarde willen bewegen terug te willen komen, zij hem niet meer op zijn woorden en zelfs ook niet meer op zijn daden zou kunnen geloven.

Want wat je niet hebt gezegd, heb je ook niet over gelogen, gaat in deze niet op. Hij is compleet voorbij gegaan aan haar en het vertrouwen dat ze hem al die jaren heeft geschonken. Dan kan hij met heel veel woorden aangeven, van haar te houden, het zijn loze woorden geworden die zij nooit meer gaat geloven. Ze was blij met de antwoorden en stond nu voor de volle 100% achter haar keuze.

Medium Claire
 
Datum: 22-05-'19

Terug naar overzicht